Muutama sana alkuun

LIVEKIRJAILIJA-PROJEKTIKirjoitan Rob McCool -sarjaa "livenä" blogissa. Tällä hetkellä on menossa kolmas osa, jonka työnimenä on Rob McCool ja pohjoisen vangit tai RMCC3.

Käsikirjoitus on kesken, joten sitä ei voi lukea niin kuin valmiiksi tehtyä jatkokertomusta. Teksti muuntuu koko ajan. Se asettaa omat haasteensa lukemiselle. Tällä tavoin voit kuitenkin seurata, kuinka kirja syntyy.

Miksi ihmeessä livenä? Tavallisestihan kirjat kirjoitetaan kaikessa yksinäisyydessä. Se on totta, mutta minä halusin antaa sinulle lukijana mahdollisuuden kurkistaa tarinan syntyyn. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa tarinaan, koska luen kommenttisi ja sovellan ideoitasi tarpeen mukaan tekstiin.

Aloitin Rob McCoolin tarinan hahmottelun jo vuosia sitten. Muistiinpanoja kertyi päiväkirjoihini satoja sivuja. Varsinaisen kirjoittamisen aloitin tammikuussa 2014.

Vierailin vuoden 2014 keväällä ja syksyllä jututtamassa yläkoululaisia ja lukiolaisia Kuopiossa, Siilinjärvellä, Helsingissä ja Nurmijärvellä. Se oli todella kivaa vaihtelua yksinäiseen kirjailijantyöhön ja antoi eväitä kirjoittamiseen.

Projektin ensimmäinen kirja Rob McCool ja Krimin jalokivi eli RMCC1 julkaistiin toukokuun 25. päivä 2015. Se oli vuoden 2016 Savonia-kirjallisuupalkintoehdokas. Toisen kirjan kirjoittaminen alkoi 29.10.2015. Kirjoittamisen aikana vierailin taas useilla kouluilla Espoosta Kuopioon. Rob McCool ja Kirottu metsä eli RMCC2 julkaistiin syksyllä 2017.

Tarina on suunnattu 13+ vuotiaille, mutta sopii se nuoremmillekin. Tapahtumat sisältävät runsaasti toimintaa ja vauhdikkaita juonenkäänteitä. Aika ei käy pitkäksi. Palaute on ollut todella kannustavaa.

Hanketta ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Savon taidetoimikunta, Pohjois-Savon Kulttuurirahasto, Suomen Kirjailijaliitto ja Olvi-säätiö.


JOTAKIN MINUSTA

Olen julkaissut kaikkiaan 14 teosta. Viimeisin romaanini, Minna Canth -aiheinen Kävelevien patsaiden kaupunki, oli vuoden 2019 Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokkaana. Olen Suomen Kirjailijaliiton ja Suomen Nuorisokirjailijoiden jäsen.

Asun Kuopiossa. Perheessäni on kaksi aikuista ja kolme lasta (joista itse asiassa kaksi on ihan huomaamatta kasvanut jo aikuisiksi). Arkeamme sulostuttaa Hertta-kissa. Oravat ovat rymistelleet joskus ullakolla:)

Pidän lukemisesta, laiskottelusta, laskettelusta, pyöräilystä, elokuvista, äänikirjoista, uimisesta, matkustelusta, Ben&Jerry's-jäätelöstä, kiinalaisesta sapuskasta ja maksalaatikosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti