Muutama sana alkuun

LIVEKIRJAILIJA-PROJEKTITässä blogissa kirjoitan Rob McCool -kirjasarjaa. Menossa on neljäs osa. Työnimenä on Rob McCool 4 tai RMcC4.

Keskeneräinen käsikirjoitus ei ole valmis kirja. Muokkaan tekstiä koko ajan. Varaudu siis yllättäviin muutoksiin matkan varrella :)

Miksi ihmeessä livenä? 

Tavallisesti kirjat kirjoitetaan yksin. Se on totta. Mutta minä haluan tehdä homman eri tavalla. Haluan antaa lukijoille mahdollisuuden nähdä, kuinka tarinan syntyy. Haluan myös antaa mahdollisuuden vaikuttaa siihen, mitä tarinassa tapahtuu. Lukija kommentoi, ja minä sovellan ideoita tarpeen mukaan. Toivon mukaan se innostaa sinutkin mukaan sanojen kirjalliseen maailmaan.

Kuinka tarina alkoi?

Aloitin Rob McCoolin tarinan hahmottelun vuosia sitten. Muistiinpanoja kertyi päiväkirjoihini satoja sivuja. Varsinaisen kirjoittaminen alkoi tammikuussa 2014.

Vierailin vuoden 2014 keväällä ja syksyllä jututtamassa yläkoululaisia ja lukiolaisia Kuopiossa, Siilinjärvellä, Helsingissä ja Nurmijärvellä. Se oli todella kivaa vaihtelua yksinäiseen kirjailijantyöhön ja antoi suuntaviivoja kirjoittamiseen. Sain tietoa siitä, mikä kiinnostaa nuoria.

Projektin ensimmäinen kirja Rob McCool ja Krimin jalokivi julkaistiin toukokuun 25. päivä 2015. Se pääsi vuoden 2016 Savonia-kirjallisuupalkintoehdokkaaksi. Toisen kirjan kirjoittaminen alkoi 29.10.2015. Kirjoittamisen aikana vierailin useilla kouluilla Espoosta Kuopioon. Rob McCool ja Kirottu metsä  julkaistiin syksyllä 2017.

Kenelle?

Rob McCoolin tarina on suunnattu 13+ vuotiaille, mutta sopii se nuoremmillekin, jos pää vain kestää vauhdin. Tapahtumat sisältävät runsaasti toimintaa, huumoria ja kiperiä juonenkäänteitä. Aika ei käy pitkäksi. 


JOTAKIN MINUSTA

Olen julkaissut kaikkiaan 15 teosta. Viimeisin romaanini oli kolmas Rob McCool ja Lapponian vangit (2022). Olen Suomen Kirjailijaliiton ja Suomen lasten- ja nuortenkirjailijoiden jäsen.

Asun Kuopiossa. Perheessäni on kaksi aikuista ja kissa. Kaikki kolme lasta asuvat jo omissa osoitteissaan. 

Pidän lukemisesta, laiskottelusta, pyöräilystä, elokuvista, äänikirjoista, matkustelusta, Ben&Jerry's-jäätelöstä ja maksalaatikosta.

Tätä hanketta ovat tukeneet useat eri tahot kuten Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Savon taidetoimikunta, Pohjois-Savon Kulttuurirahasto, Suomen Kirjailijaliitto ja Olvi-säätiö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti