perjantai 28. marraskuuta 2014

Ajatuksia tuulettamassa


Klikkaa kuvaa ja katso Minna Canthin
koulun Huvitus-verkkolehden artikkeli.
Tämän kirjaprojektin myötä olen saanut tutustua moniin lahjakkaisiin nuoriin, jotka ovat olleet kiinnostuneita kirjallisuudesta ja erityisesti siitä, kuinka kirja syntyy. Se jos mikä lämmittää kirjailijan sydäntä.

Vierailut ovat äärettömän mukavaa vaihtelua muuten melko yksinäiseen kirjailijan työhön. On kiva tuulettaa ajatuksia ja kysellä nuorten mielipiteitä.

Ensimmäinen vierailemani koulu oli Minna Canthin yläkoulu Kuopiossa marraskuussa 2013. Opettaja Virva Eskelinen otti minut ystävällisesti vastaan ja käynti olikin oikea tulikoe, mutta selvisin kunnialla. Pelkäsin turhaan, sillä oppilaat olivat uteliaita, yhteistyöhaluisia ja todella kannustavia. Viereinen kuva on tilanteesta, jossa keskustelin yhdeksäsluokkalaisen Mirjam Kuhasen kanssa toisen käyntini aikaan toukokuussa 2014.
   Viime keväänä kävin myös Siilinjärven Ahmon koulussa. Opettaja Mari Ahtiainen johdatti minut ensimmäistä kertaa tilanteeseen, jossa nuoret lukivat keskeneräistä tekstiäni samaan aikaan, kun olin heidän seurassaan. Se oli kammottavaa, mutta hauskaa :)
   Marraskuussa 2014 vierailin Herttoniemen yhteiskoulussa. Sain kutsun Eveliina Ventelältä ja tapasin paljon yläkoululaisia ja lukiolaisia ja heidän opettajiaan. Oppilaat olivat tehneet käsikirjoituksesta todella hienoja analyysejä. Alemmassa kuvassa poseeraan käsikirjoitustani ensimmäisten joukossa kommentoineen Pyry Lehtosen kanssa.
Klikkaa kuvaa ja katso Herttoniemen
yhteiskoulun FB-postaus.
   Marraskuussa 2014 kävin myös Mäntysalon koulussa Nurmijärvellä jututtamassa opettaja Lotta Kallion seiskoja ja ysejä. Siellä olikin todella aktiivista ja osaavaa porukkaa. Heistä muutamat myös erittäin taitavia kirjoittajia.
 
Vierailut eivät toki lopu tähän. Saa nähdä, minne tie vie seuraavaksi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti