Mutta Rob McCoolin tarina jatkuu taas. Jos kaikki menee suunnitellusti, valmistuu tämä 4. kirja ensi vuonna.
Mikähän tulee olemaan lopulta kirjan nimi? Ehdotuksia otetaan vastaan :)
Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan Rob McCool -kirjasarjan viidettä osaa. Viimeisimmäksi ponnistettiin maailmaan neljäs osa, Rob McCool ja Tuonelan avaimet (2024). Aiemmin julkaistuja osia ovat RMcC ja Krimin jalokivi (2015, Savonia-ehdokas), RMcC ja Kirottu metsä (2017) sekä RMcC ja Lapponian vangit (2022).
Mutta Rob McCoolin tarina jatkuu taas. Jos kaikki menee suunnitellusti, valmistuu tämä 4. kirja ensi vuonna.
Mikähän tulee olemaan lopulta kirjan nimi? Ehdotuksia otetaan vastaan :)
Viime viikolla kävin Suonenjoella moikkaamassa kaikkia ysiluokkalaisia. Kaksi kahden oppitunnin settiä. Oli kyllä hieno vastaanotto. Tosi mukava esiintyä ja kertoa lukemisesta ja kirjoittamisesta.
Juonittiin yhdessä kahdelle Rob McCoolin luvulle (3 ja 4) otsikot ja tarinalle jatkoa.
Viimeinen kiertuepäivä napsahti Karttulaan. Siellä oli ensin vastassa seiskat. Työskenneltiin avoimessa oppimisympäristössä. Ihan mielenkiintoista. Ryhmässä oli muutama aika haastava tapaus, mutta homma meni lopulta maaliin hienosti. Luvut 5 ja 6 saivat otsikot ja Robin tarina jatkoa.
Kaiken kaikkiaan toukokuu oli vierailuineen aikamoinen rutistus, mutta antoisa sellainen. Paljon hienoja hetkiä hienoja kohtaamisia. Suuri kiitos Kariston säätiölle kiertueen mahdollistamisesta. Oli etuoikeus saada viedä lukemisen ilosanomaa nuorille. Ja syksyllä jatketaan taas.
Kiitos kaikki nuoret osallistujat. Olitte mahtavia!
Oli kyllä hyvä tunnelma!
Keskustelimme lukemisesta ja kirjoittamisesta. Oppilaat perehtyivät Rob McCool 4:n toiseen lukuun ja ehdottivat sille nimiä. Voiton vei Prismasirotin.
Lopuksi tuli ehdotuksia tarinan jatkosta. Aikamoiseen liemeen taitavat päähenkilöt Rob ja Kaarne joutua, mutta sehän on tarinan kannalta vain hyvä.
Äksöniä luvassa :)
Todella hieno porukka. Mukana kirjoista ja tarinoista aidosti kiinnostuneita lahjakkuuksia.
Istun junassa kirjoittamassa tätä ja muokkaamassa Rob McCool 4:n tekstiä.
Ensimmäisen luvun nimeksi tuli Savua. Kiitos Puolalan koulun 9B :)
Olin eilen 3.5. vierailemassa Leppävirran Kivelän yläkoulussa. Sain ideoita kässärin jatkamiseen ja erinomaisia nimiehdotuksia piraattihahmoille.
Kariston säätiö perusti uuden Kirjallisuutta nuorille -apurahan, jolla tuetaan kirjailijoiden vierailuja mm. kouluille. Olin onnekas ja pääsin mukaan mielenkiintoiseen projektiin.
Teen tämän kevään ja ensi syksyn aikana tusinan verran kouluvierailuja eri yläkouluihin mm. Kuopioon, Turkuun, Suonenjoelle ja Karttulaan. Juttelen oppilaiden kanssa lukemisesta ja kirjoittamisesta, ja heillä on oiva tilaisuus osallistua yhteisöllisen Rob McCool -kirjasarjan tekemiseen.
Oli taas jännää laittaa itsensä ja keskeneräinen käsikirjoitus alttiiksi välittömälle palautteelle :)
Jos kuuntelet mieluummin kirjoja, kuin luet painettua tekstiä, niin Rob McCool -sarjan ensimmäinen kirja on saatavana myös äänikirjana.
Luin sen itse omassa studiossani ja homma onnistui varsin mainiosti.
Olen lukenut kirjan aiemmin videoäänikirjaksi kameran edessä. Silloin ei äänentoisto ollut niin hyvä. Tämä on kuuntelukokemuksena parempi.
Kirja on saatavana kaikista äänikirjapalveluista, myös kirjastoista (BookBeat, Storytel, Elisa-kirjat, Nextory, Supla, Suomalainen+, Podimo, ym.)
Käyhän testaamassa!
Vapaan kirjailijan ensimmäinen viikko huipentui vierailuun Kuopiolaisella Minna Canthin koululla. 8b-luokan oppilaat olivat lukeneet ekan kirjan ja tehneet fanfictionia ja tarinan hahmojen ystäväkirjan. Oli ihan mahtavaa lukea tekstejä ja katsella kuvituksia.
Vierailu onnistui tosi hyvässä fiiliksessä. Oli kodinomainen, lämmin tunnelma. Hyviä kysymyksiä, hyviä pointteja, erinomaisia vinkkejä. Lopuksi keksittiin ryhmissä alkaneelle neljännen osan tarinalle jatkoa.
Testasimme myös SANDBOXXia puhelimilla. Vauhti yltyi aika hurjaksi :) Toimi joka tapauksessa.
Kässärin Google Docs -versiossa kommentointi onnistuu niin, että lähettää ensin minulle sähköpostin. Annan kommentoijan oikeudet. iPhonessa täytyy olla Google Docs -sovellus ladattuna.
Kässärin Blogger-versiossa voi kuka tahansa kommentoida vaikka anonyymisti.
Tällä kertaa kirjoitan hieman eri tavalla. Kirjoitan kaikille avoimeen Google Docs -dokumenttiin niin, että siihen voi suoraan kirjoittaa kommentteja.
Katsotaan, miten homma toimii. En ole tehnyt tällaista koskaan ennen. Testaan sitä ylihuomenna Minna Canthin yläkoulussa.
Linkki käsikirjoitukseen löytyy blogin oikeasta reunasta kuvani alapuolelta.
Tässä kuvassa kirjoittamisen lähtötilanne on nolla. Tämän päivän päätteeksi kässärissä on jo jonkin verran tekstiä.
Kirjoittajaan iskee monesti ns. tyhjän paperin kammo. Itse pääsen siitä yli kirjoittamalla ihan mitä tahansa. Kuin ihmeen kautta siitä alkaa muodostua tarina, josta syntyy lopulta kirja. Polku on pitkä ja siinä on monta mutkaa, mutta aluksi on tärkeintä ottaa ensimmäiset askeleet. Ilman niitä jää paikoilleen.
Lähtökohta tälle tarinalle on se, että Rob ja Kaarne lähtevät kohti pohjoista Thaanaa. Heillä molemmilla on historiassaan selvittämättömiä arvoituksia, joihin he haluavat saada vastauksia Thaanan suurshamaanilta. Sellaisiin tunnelmiin kolmas osa päättyi. Veikkaan, että tämän kirjan aikana Rob löytää lisää vihjeitä taustastaan ja tekee yhden pitkän matkan Välimerelle, Afrikkaan tai Pohjois-Amerikkaan. Miksi niin kauas? No siksi, kun se on tällaisessa tarinan maailmassa mahdollista :)