perjantai 3. tammikuuta 2014

Ensimmäinen kerta

Tämä on ensimmäinen blogitekstini... koskaan!

Kääk!

Jännittää, suorastaan vapisuttaa ja samaan aikaan kutkuttaa mukavalla tavalla.

Perjantaina 13.12.2013 oli myös hieman vastaava tilanne. Kävin tapaamassa ensimmäistä kertaa Minna Canthin yläkoulussa yhdeksäsluokkalaisia nuoria, joiden kanssa aloitin kirjoittamisyhteistyön. Täytyy sanoa, että vierailu oli tosi virkistävä. Kohtaamistani nuorista huokui valtava määrä energiaa. Tuli mieleen, että he olivat kuin käveleviä, humisevia ydinreaktoreita. Kipinät vain paukkuivat. Sain paljon hyviä ideoita. Innostunut vastaanotto innostaa jatkamaan kohti uutta tarinaa.

Tarkoitukseni on siis kirjoittaa kirja nuorten kanssa. Saada heidät innostumaan kirjallisuudesta, lukemisesta, kirjoittamisesta. Salainen haaveeni on rustata opus, joka koukuttaa niin pojat kuin tytötkin. Taisteluja, outouksia, hyviä tyyppejä, vauhtia, järkyttävän siistejä maisemia, ropaus romantiikkaa ja kaikkea sitä, mikä rassaa nuorten ajatuksia kun kuoriudutaan toukasta perhoseksi.

Tarinan ympäristönä on vaihtoehtohistoria. Maailma muistuttaa osin omaamme, mutta sisältää roppakaupalla yllätyksiä. Eipähän tule aika pitkäksi.

Niin, tässä yhteiskunnassa, länsimaisessa hyvinvointivaltiossa me elämme teknologian keskellä. Kännykät piippailevat taskussa, napit soivat korvissa, kuvat ja elokuvat virtaavat kannettaviin päätteisiin tai jopa silmälaseihin. Navigointilaite ehdottaa nähtävyyksiä ja reittejä ja kertoo tietoja lähellä olevista kohteista. Internetin syövereihin on rakentunut kokonaisia valtakuntia ja kaupunkeja ja maatiloja, joiden parissa ihmiset viihtyvät suuren osan päivästään. Kommunikointi on reaaliaikaista mihin tahansa. Eikö tässä ole jo tarpeeksi?

Mutta, mutta... otetaanpa vielä aimo harppaus eteenpäin. Siirretään ajatuksia ja siirrytään niiden mukana kokonaan toisaalle. Siepataan tai kasvatetaan kehoja ajatusten ohjattaviksi. Rakennetaan tietojärjestelmiä, joiden laskentateho hakkaa nykyiset mennen tullen, ja laajennetaan niillä tajuntaamme. Miltä tuntuisi käsittää aika, äärettömyys ja koko maailmankaikkeuden rakenne? Niinpä. Ja katsomatta Googlesta.

No, mielenkiintoista tarinaa on luvassa. Parin vuoden mittainen suunnittelu alkaa soljua tekstiksi, tapahtumiksi, kohtaloiksi.

Tervetuloa mukaan. Pian soppa kiehuu. Tulet on jo tehty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti